Loctite jača svoju vodeću poziciju na području zaštite zdravlja i sigurnosti na radnom mjestu

Loctite jača svoju vodeću poziciju na području zaštite zdravlja i sigurnosti na radnom mjestu

Henkelova robna marka Loctite nadopunit će sredinom listopada svoj asortiman proizvoda bez sastojaka štetnih po zdravlje i sigurnost ne samo jednim, nego istovremeno trima inovativnim anaerobnim proizvodima. Sredstvo za lijepljenje cilindričnih spojeva Loctite 6300, sredstvo za brtvljenje prirubnica Loctite 5800 i sredstvo za brtvljenje cijevnih navoja Loctite 5400 potvrđuju vodeću ulogu Henkela u kombiniranju tehnologije i održivosti. Kompanija Henkel jedina je koja nudi kompletan asortiman anaerobnih ljepila bez sastojaka štetnih po zdravlje i sigurnost.

Henkel je već 2009. vrlo uspješno uveo na tržište svoja prva dva anaerobna proizvoda s "čistim" sigurnosno-tehničkim listom: sredstva za osiguranje vijaka Loctite 2400 i Loctite 2700. Tri novorazvijena Loctite proizvoda također sadrže neškodljive sastojke. To znači da prema zahtjevnoj Uredbi (EZ) br. 1907/2006 – ISO 11014-1 ti proizvodi ne moraju nositi simbole opasnosti, oznake opasnosti niti oznake upozorenja. Osim toga ti proizvodi ne sadrže tvari koje su razvrstane kao kancerogene, mutagene ili reproduktivno toksične tvari. S takvim proširenjem svog Loctite asortimana Henkel svojim kupcima nudi još veći izbor inovativnih rješenja za očuvanje zdravlja i sigurnosti.

Inovacije za očuvanje zdravlja i sigurnosti na radnom mjestu

Henkel se obavezao davati doprinos održivom razvoju sa svakim novim proizvodom. "Kad razvijamo proizvode za segment industrijskih ljepila, glavni zadatak na tom području nam je zdravlje i sigurnost na radnom mjestu", objašnjava Grita Berendt, product manager za robnu marku anaerobnih ljepila i sredstva za brtvljenje Loctite. "Zahvaljujući Henkelu prvoklasne performanse proizvoda uključuju i odgovornost za zdravlje i sigurnost naših kupaca.“

Pritom je odlučujući aspekt uklanjanje štetnih sastojaka bez ugrožavanja performansi proizvoda. Stoga ova tri nova proizvoda ne nude samo izvrsne Loctite performanse koje korisnici poznaju i u koje se pouzdaju, nego i ispunjavaju najstrože zahtjeve s obzirom na zdravlje i sigurnost. Henkel time svojim kupcima pruža dodatnu vrijednost, jer taj prvi kompletni asortiman anaerobnih proizvoda aktivno podržava kompanije u njihovim nastojanjima da promoviraju zdravlje i sigurnost.

Univerzalni sustavi anaerobnih ljepila

Neškodljivi Loctite proizvodi nude rješenja dokazane snage i učinkovitosti za spajanje metala u raznim primjenama. Odlike izrazito snažnog proizvoda za lijepljenje cilindričnih dijelova Loctite 6300 njegova su fluorescentno zelena boja, viskoznost od 350 mPa i smična čvrstoća od 20 N/mm². Odlike tiksotropnog proizvoda Loctite 5800 za brtvljenje prirubnica srednje jakosti njegova su fluorescentno crvena boja, viskoznost od 150.000 mPa i smična čvrstoća od 12 N/mm². Fluorescentno žuto sredstvo za brtvljenje cijevnih navoja Loctite 5400 također je tiksotropno, ima viskoznost od 27.000 mPa i moment otpuštanja od 19 Nm.