Loctite 5075 - pomoć uvijek pri ruci

 

Iz Henkela nam dolazi novost bez koje više neće moći ni jedna kutija s alatom: nova, samoljepljiva traka Loctite® 5075.

Radi se o traci koja se, kada se obavije oko neke površine, rastegne i do tri puta i trenutno stopi sama sa sobom, te na taj način brtvi, izolira i štiti prekriveno područje od oštećenja, korozije i ogrebotina.

 

Savršena je za bandažiranje cijevi, čak i pod pritiskom te za izolaciju električnih vodova, do 158 kV / cm naponske probojnosti.

Nanosi se u dva jednostavna koraka: odstranite zaštitnu foliju i omotajte traku oko željene površine u nekoliko slojeva. Loctite® 5075 se može odstraniti bez ostavljanja traga na površini jer ne sadrži ljepilo.

Nova traka pokazuje visoke performanse i podnosi najteže radne uvjete:

variranje temperature (od -54° C do 260° C), agresivne tekućine (slana voda, goriva i kiseline); otporna je na UV zrake i izdržava vlačno naprezanje do 50 kg/cm2.

Ove izvanredne karakteristike čine proizvod prikladnim za nebrojene primjene u različitim područjima. U području industrije i termohidraulike, Loctite® 5075 omogućava obnovu krutih i fleksibilnih cijevi, ventilacijskih vodova, otvora, izolaciju električnih konektora, terminala i motora, popravak i pojačanje drški na ručnim alatima.

U području održavanja i popravaka vozila, olakšava hitne popravke na spojevima crijeva s hladnjakom, popravke na sustavu usisa zraka i slično. Uz izolaciju vodova, Loctite® 5075 se može koristiti u nautici za oblaganje i zastitu pripone (uze koje drzi jarbol), za popravak dijelova potopljenih u slanoj vodi, popravak ispusnog kolektora, oblaganje i zastitu krajeva konopa i bokobrana kao i za popravak cijevnih vodova rashladnih sistema klime i brodskih ledenica.

Širina 2,5 cm, dužina 4,27 m: Loctite® 5075 je savršen višenamjenski proizvod, bezbrojnih mogućnosti.